Grup Școlar Tehnologic "Dimitrie Filipescu"

Grup Scolar Tehnologic ,,Dimitrie Filipescu’’ Buzau isi propune educarea tinerilor în spiritul cetateniei democratice si pregatirea lor pentru a fi cetateni ai unei Europe unite.
Suntem scoala de aplicatie Phare -centru de resurse umane si materiale care ofera comunitatii, programe educationale de calitate, compatibilizate cu cerinta de piata, pentru a promova rolul educatiei permanente la realizarea unei dezvoltari economice durabile si a unei mai mari coeziuni sociale. Curriculum in dezvoltare locala si curriculum la decizia scolii se adreseaza comunitatii elevilor si cadrelor didactice, precum si tuturor celor interesati de evolutia invatamântului românesc din perspectiva europeana. Formam tineri cu competente si atitudini, avand ca scop încurajarea cetăţeniei europene active, promovarea respectului şi toleranţei, a educaţiei interculturale, conştientizarea propriei valori şi identitati europene, prin diversitate culturala si lingvistica, prin formarea atitudinilor sociale în vederea ameliorării procesului de comunicare şi de interacţiune interculturală.
Obiectivele propuse sunt:
1. Conştientizarea propriei identităţi şi a propriei valori privind integrarea pe piaţa muncii.
2. Politici educaţionale ce vizează minorităţile sau grupurile cu CES.
3. Egalitate de sanse. Lupta impotriva rasismului şi xenofobiei. Toleranţa.
4. Dezvoltarea dimensiunii europene in scoala la toate nivelurile, prin facilitarea accesului larg la resursele educationale din Europa si promovarea principiilor educationale.
5. Deschiderea sistemului educational catre comunitatea locala, prin cresterea legaturilor cu medii diferite, in mod special cu mediul de afaceri si cel administrativ.
6. Deschiderea sistemului educational catre Europa, prin sporirea schimburilor, mobilitatii si retelelor electronice la nivel de elevi si scoli europene.
7. Incurajarea inovarii in practica pedagogica si in elaborarea materialelor educationale prin utilizarea noilor tehnologii informationale si de comunicare.
8. O mai buna informare si cunoastere a impactului extinderii UE asupra sistemului educational romanesc, precum si a oportunitatilor care decurg din acest proces.
Acţiuni promovate pentru realizarea obiectivelor:
1. Cursuri de formare a adulţilor: „Eliminarea discriminării în competiţia pentru ocuparea unui loc de muncă”,
2. „Şcoala părinţilor –educaţia începe în familie”,
3. „Împreună în Europa”, activităti interculturale, seminarii informative.
4. Participarea la programul LLP 2007-2013 si orice alte activitati promvate de institutii europene.